Zeer bekend is de Bijbelse tekst: "Eerder een kameel door het oog van een naald dan een rijke in het Koninkrijk Gods."
Het oog van een naald, daarbij denken we in de eerste plaats aan het naaigerei. Het schijnt ook de benaming voor een heel klein stadspoortje geweest te zijn, waar hooguit maar één persoon doorheen kon. Natuurlijk geen dier zoals een kameel of een paard. Maar in beide gevallen is er geen sprake van dat een groot dier daar doorheen kan, tenzij God een wonder zou willen laten gebeuren.  

Een rijke? Iemand met veel geld en veel bezittingen is meestal zeer ingenomen met wat hij heeft. Misschien is hij te zeer gehecht aan zijn have om een volgeling van Jezus te willen zijn. Dat zal heel dikwijls zo wezen.
Een rijke kan ook overdrachtelijk gezien worden. 
Het is misschien iemand, die denkt dat zijn geloof of levensbeschouwing zeer sterk is, en dat hij het wel alleen weet uit te zoeken en te bedenken. Wie weet, zelfs een christen, die denkt dat hij toch eens en voor altijd behouden is. Zo iemand sluit zich ook af voor de Boodschap.
Laat de arme van geest weten dat hij als het ware elke dag opnieuw bekeerd hoort te worden. Dan zal hij zich bewust zijn van zijn pluspunten en van zijn tekort schieten. Bovenal is hij zich ervan bewust dat hij omgeven is door Genade van God de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn