Nu in deze Coronatijd mensen meer afstand moeten houden van elkaar ligt eenzaamheid op de loer.

Het is zoiets fundamenteels om  een mens aan te raken en te voelen en ervaren dat er iemand is die van je houdt. Basis behoefte nummer Een wat mij betreft.  Hoe moeilijk moet het nu zijn om alleenstaand te zijn. Wij mensen houden er van om gezien te worden en op zijn minst een stukje waardering te krijgen, helemaal niet vanzelfsprekend weet ik ook wel, maar wel een stevige behoefte. Ik bedacht me tijdens mijn paas dineetje  hoe ongezellig het moet zijn en moeilijk ook om in je eentje te eten. Iets gezelligs en lekkers  te maken voor jezelf.  Toch zie ik om me heen gelukkig meer dan vroeger dat mensen naar elkaar omzien. Ik besef me hoe rijk ik eigenlijk ben terwijl ik heus ook wel eens ontevreden ben als ik niet krijg waar ik naar verlang.

En ik dacht toen,  je zal maar als zwerver op straat leven en helemaal geen echt thuis meer hebben om welke reden dan ook. En die zijn er best veel tegenwoordig. Het lijkt me nu extra moeilijk in deze angstige tijd sinds de Coronacrisis een feit is geworden. Dan ben je nog meer afhankelijk van anderen

Een woestijngevoel lijkt mij, of vind je dat overdreven? Daar midden in die woestijn ben je ook overgeleverd aan zand en zon en op jezelf aangewezen.

Ik bedacht me dat ik een mooi gedicht heb liggen waarin naar voren komt dat je belangrijk bent voor God.
Hij gaat zo.


Je bent een parel in Gods hand
de parel staat centraal
in het hart van de mens,
als je in staat bent
om die Goddelijke kern
in jezelf te openbaren
kom je zichtbaar aan het Licht

Het donker en het Licht
zijn altijd aanwezig
maar het Licht overwint
de pijn en het lijden.
Christus is daarbij
van groot belang
en wil je altijd met zijn
Licht en Kracht beschijnen


En daar ligt nu de kern van het verhaal, de goede boodschap is dat Hij je met Zijn Licht en Kracht zal beschijnen en je uit het dal van de vernietiging zal halen. Het  is nog niet te laat, als je je hart openstelt. Dat klinkt wel zwaar of gemakkelijk misschien, woorden zijn zo eenvoudig maar daden des te moeilijker uit te voeren toch?

Weet je vanachter mijn laptop wil ik zo graag mensen bemoedigen een beetje opbeuren en ze het gevoel geven dat ze welkom zijn in onze wereld  van huisje boompje beestje. Ik heb eerst een kaarsje aangestoken met die gedachte dat ik deze vanavond zal laten branden voor iedereen die het moeilijk heeft op welke manier dan ook. En er wordt van je gehouden geloof dat maar, je bent een waardevol mens met veel kwaliteiten. En er is een mogelijkheid om dat mooie mens in jou tevoorschijn te halen en aan de wereld te tonen. Jij Bent een parel in Gods Hand geloof dat maar.

Ik zal voor je bidden lief mens  en wens jou moed en kracht toe om  te veranderen.

En als laatste wil ik zeggen er is een mooi voorbeeld van iemand die dat heeft kunnen waarmaken hij heet Patrick en inspireert heel veel mensen en is nu zelf een helper geworden in de verslaafdenzorg, hoe mooi is dat, dus er is hoop altijd. Nooit wanhopen !!!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn