Exodus 16:2-4 Johannes 6:30-35

Brood hebben we elke dag nodig. Dat is voor ons de gewoonste zaak van de wereld. Wij eten om ons lichaam in stand te houden. Het lichaam kan alleen iets presteren als het gevoed wordt. Eten en daarna werken is een logische volgorde. God voorzag lang geleden in eten voor de Israƫlieten. Hij zorgde dat het Hemelse manna elke morgen vers voor het oprapen lag. Nooit een voorraad voor twee of meer dagen, (met uitzondering van de Sabbath), nee er was genoeg voor elke dag. Wanneer we dit in geestelijke zin beschouwen, dan zie ik het zo! Ook geestelijk hebben wij elke dag voedsel nodig, we kunnen niet leven van voedsel van gisteren, ook niet wat we morgen zullen krijgen. Nee de Heer staat elke morgen klaar om ons te vullen met Zijn Geest. Hij wil ons elke dag inspireren bij ons werk, in onze dienst aan de naaste opdat wij tot zegen kunnen zijn. Daarom is het voor ons allemaal zo belangrijk voedsel tot ons te nemen. De dagelijkse omgang met de Heer is de krachtbron waaruit je mag leven. Je stille tijd is broodnodig wil je geestelijk gesterkt door Hem de dag beginnen en de taak die je van Hem ontving volbrengen. Daarom ook de tekst: Manna voor elke dag. De Heer geeft ons elke dag het geestelijk voedsel dat we voor die dag nodig hebben, niet meer en niet minder. Ik geloof dat we veel meer bij de dag moeten leven en veel dankbaarder moeten zijn, dat God elke dag opnieuw voor ons zorgt. Met even veel toewijding als toen Hij manna liet regenen voor de Israƫlieten in de woestijn. Ook ons geestelijk voedsel ligt klaar voor elke dag. Niet te veel waardoor we het niet kunnen verwerken, maar ook niet te weinig waardoor we honger lijden. Nee de Heer geeft ons voldoende voor elke dag. We hoeven het alleen maar te nemen, want het ligt voor het oprapen. Jezus zei tot de mensen: Ik ben het brood des levens, wie tot Mij komt zal nimmer hongeren en wie in Mij gelooft zal nimmermeer dorsten. Hebt U voor vandaag het manna al opgehaald? Het ligt klaar ook voor jou!!!!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn