There is a crack in everything , And thats where the Light comes in

Uit een lied van Leonard Cohen

In deze roerige tijd van onrust en geweld is het belangrijk om je innerlijke rust te  bewaren en je niet te laten meenemen door al de beelden en geluiden die we voorgeschoteld krijgen.

Wat een verademing is het dan als je zittend voor de tv , deels gedwongen door al de oplopende besmettingen vooral in onze omgeving , een predikant de woorden There is a crack in Everything , and Thats where the Light comes In , hoort zeggen.

Wel overwogen woorden gekozen om ons iets duidelijk te maken.

Er is een barst in Alles wat je kan meemaken, maar juist daarin kan het Licht van Christus  dwars doorheen stralen.

Ik moet gelijk denken aan een van mijn persoonlijke ervaringen van een paar jaar geleden.

Als je een kind verliest, draag je dat je hele leven met je mee, de pijn wordt minder maar de ervaring zit diep van binnen in jezelf opgesloten. En soms gebeurt er dan ineens iets , en dat was voor mij die Lichtstraal die opeens gestalte voor mij kreeg .

Toen wij onze Baby’s  kregen 4 december 1975 en  2 oktober 1977 en ze dood geboren werden , was er niets tastbaars als een ritueel afscheidsmoment .Dat gebeurde gewoon niet.

Tot er in de zomer van 2016  een kennis van onze dochter examen moest doen als ritueel afscheidsbegeleidster en als een heldere Lichtstraal voor ons een prachtig liefdevol ontroerend Ritueel bedacht en uitwerkte. En zo ons de kans bood om eindelijk dat deel van ons niet afgeronde verhaal alsnog te ervaren en eindelijk los te laten.

Ze werden bij hun naam genoemd en door het aansteken van een persoonlijke kaars met hun naam daarop  door mij , letterlijk in het Licht gezet .En in haar vlinderachtige japon stond Marjan daar een stralend Licht voor mij te zijn als de vervulling van een heel groot gat in mijn Hart. Heling geschiedde daar op een heel diep niveau. Samen met mijn dochter ,schoonzus en vriendin en verschillende examenkandidaten hadden wij een oplichtend moment van ontroering en herdenken. Zo dankbaar was ik daarvoor, het was alsof God zei, maar ik Weet het nog steeds hoor Tineke.

Geen kistje maar een eenvoudig rietenhart met mooie woorden en kleurige bloemen,  een liefdevol zacht ritueel bracht eindelijk verlichting in mij. En eindelijk had ik daarna het gevoel dat de cirkel rond was en ik het los kon laten. Ik ervaarde dat als een groot wonder en voelde me bevoorrecht dat ik dit mocht meemaken.

En zo zullen er ook nu mensen zijn die diepe wonden met zich meedragen, en ik wens ze toe dat ze net als ik iets van een onverwachtse Lichtstraal mogen meemaken van Liefde en aandacht voor hun verdriet. Het werkt zo helend.

Een uitgestoken rechter hand
Met Liefde naar je toe gebracht
Brengt hopelijk verlichting
Doorbreekt het donker van de nacht
Een paar stappen meegelopen
Van Liefde en aandacht zonder meer
Geeft ruimte voor verwerking
God ziet in Liefde op je neer
Een schouder om uit te huilen
Brengt verlichting voor je ziel
En zal je helpen in de tijd
Van wenen en verslagen zijn

Met een zachte liefdevolle groet nog een goede dag gewenst Tineke Ebing

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn