Snapt u het nog?

Snapt u het nog, al die ingewikkelde apparatuur en wat er allemaal kan met die apparatuur. Ik kan er met mijn petje niet bij. Nu heb ik weer iets nieuws, namelijk een externe harde schijf, die is op mijn netwerk aangesloten. Er kan 3TB op!

En wat ik nog het allervreemdst vind, maar ik maak er dankbaar gebruik van! via mijn ipad en mijn mobiele telefoon kan ik nu bij de bestanden op die harde schijf, waar ik ook ter wereld ben. Het enige wat ik nodig heb is een internetverbinding.

Hoe het werkt is mij een raadsel, maar het werkt!

Wat is de mens razend knap, dat dit allemaal kan en dan hebben we het nog niet over al die andere uitvindingen die gedaan worden.

Wat zou het makkelijk zijn als er iets uitgevonden werd waarmee je mensen kon peilen, direct zou weten of iemand betrouwbaar is, of iets te verbergen heeft of iemand talenten heeft of gewoon lief en aardig is. Of dat iemand misschien op je geld, je macht, je huis, je kinderen uit is, of dat iemand juist het goede met je voor heeft. Wat zou het makkelijk zijn om dat even van een apparaatje af te kunnen lezen.

Er is één iemand die dit kan. God. Hij kent je en weet hoe je bent. Hij is niet bevooroordeeld, hij wantrouwt je niet, maar weet hoe het er bij je binnen van uit ziet en ook waarom je sommige dingen goed of fout doet. Hij weet dat van Zichzelf, zonder apparatuur, Hij weet het omdat Hij Almachtig is. Hij geeft je nieuwe kansen, zelfs als je je hele leven verkeerd geleefd hebt, kan Hij je nog op het laatste moment vergeven.

Het is goed dat God de enige is, die weet hoe een mens is. Er zal nooit een apparaat uitgevonden worden dat dit zo goed kan als God. En als wij van onze vrienden en bekenden zouden weten hoe zij er wérkelijk van binnen uitzien, dan zouden we er niet mee om kunnen gaan. Wij zijn bevooroordeeld en niet betrouwbaar, we kunnen kwaad niet van goed scheiden en we kunnen vaak niet vergeven als iemand iets vreselijks heeft gedaan. Wij zouden zo'n iemand, ook al is het een vriend of bekende, geen nieuwe kansen geven, maar we zouden boos op hem zijn of teleurgesteld. We zouden zeggen "wat valt me dát van jou tegen".

Het zou een rommeltje worden op de wereld en we zouden allemaal een mening over elkaar hebben of misschien zelfs wel eigen rechtertje gaan spelen.

En om terug te komen op mijn nieuwe apparaatje, waar ik niets van snap omdat ik er zomaar contact mee kan maken als ik dat wil. Dat lijkt ingenieus en dat is het ook. Maar wat nóg ingenieuzer is, is dat ik ook zomaar contact met God kan maken. Ik kan tegen hem praten, wanneer ik maar wil, ik kan bidden naar  hem, zonder dat ik hem zie. En dat allemaal zonder apparaatje, het enige wat ik nodig heb, zijn mijn handen om ze te vouwen of om in de natuur  te lopen en te zien en te voelen dat Hij er is en dat allemaal zonder apparatuur. Dat is niet iets van deze tijd, dat is van oudsher. Vanaf Adam en Eva.

En net zoals met mijn nieuwe apparaatje, snap ik niet hoe het kan, maar het werkt, ik kan praten met God en Hij luistert altijd.

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn