Kind van God, vergeet niet wat Hij je biedt.  Het zijn geen kroonjuwelen, geen klatergoud, geen lotto winst, maar Zijn volle aandacht voor elke nood die je bedreigt.  Hij geeft je gouden raad waar raad je kwellingen kan stelpen.  Hij leidt je op de weg naar het onafhankelijke zodat je door je eigen onafhankelijkheid sterk zult staan tegenover dit aardse leven dat meer en meer narigheid geeft.  Afhankelijkheid aan dit leven legt stenen op je hart waardoor je afglijdt naar duisternis.  Daarom, lieve kind, blijf  aanhankelijk aan Zijn geboden.  Volg de wet van de liefde in vertrouwen dat Hij naast je staat.  Zo geef je de wereld een blik die vertederend is, een blik waarin een getuigenis ligt van Zijn bestaan in jou.
 
De oprechte waarachtigheid bevat zuivere gevoelens voor de medemens en laat je eigen innerlijkheid en vreugde groeien.  Het is geen droom die in de ochtendstond wegzinkt maar een openbaring vanuit responsabiliteit die jou steeds begeleidt als jij doorheen Hem wilt leven.
 
Maak geen brokken door een andere weg in te slaan omdat je soms, door valse tong, verkeerd werd geïnformeerd.  Blijf zuiver en op je hoede staan op Zijn liefdespad, de weg naar Zijn Koninkrijk, dan zul je begeesterd de weg verder gaan.
 
Voor velen is de weg te moeilijk om te begaan vanwege de hindernissen en struikelbrokken. Help hen om recht te staan,  verder te gaan en vol te houden, ondanks de menige hindernissen. Als je in geloof steunt op Hem, op Zijn barmhartige en volmaakte liefde, als je volhoudt tot het einde, zal Hij je binnenleiden in de Glorie van Zijn Vader.
 
04.11.2010
 
Hebr. 6. 11/12
Ik zou willen dat ieder van u dezelfde vurige ijver blijft tonen totdat uw hoop in vervulling is gegaan.  Gij moogt niet lui worden maar moet een voorbeeld nemen aan hen die door geloof en geduld deel krijgen aan de beloften.
 
Hebr. 12. 15 (Peter Canisius)
Past op dat niemand van u de genade van God verspeelt.  Laat geen bitter, schadelijk onkruid opkomen dat uw hele gemeente vergiftigt.
 
 
 


Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn