We hebben allemaal perioden in ons leven waarin het moeilijk is en waarin we terneergedrukt worden door de zorgen van het leven. We zijn gekwetst door anderen en te trots om vergeving te schenken, te trots en te boos om het op te lossen en aan God over te geven. Het lijkt alsof we beland zijn in een wildernis, een woestenij. Alsof we lopen in een woestijn waar alleen maar zand is en geen uitzicht op uitkomst, geen zicht op iets nieuws, een uitzichtloze toekomst. We zijn gericht op onze zorgen en problemen en raken steeds verder in de put, vergeten om te staan op Gods beloften en we vergeten dat er ook nog mensen om ons heen zijn die gebed hard nodig hebben. En toch mogen we de moed niet opgeven, toch moeten we ook in die omstandigheden blijven zien op Jezus en we mogen er zeker van zijn dat we zelfs in de woestijn water zullen vinden. Dat we in die dorre droogte, tijdens de hitte van het leven, waarbij de grond ons onder de voeten weg lijkt te zakken, een Bron mogen benaderen en daaruit mogen drinken.

De doortocht door de woestijn is moeilijk,  maar Zijn bron is overal te vinden, zelfs in de droogste woestijn.  Trots is een harde woestijn.  Doorbreek die harde grond en zie, Zijn water zal je overspoelen.  Vernietig alles wat de doorgang belemmert en haast je om Zijn opborrelend  water te ontvangen. .
 
Wees rustig en kalm, Hij zal je leiden.  Als jij je rust en kalmte bewaart wordt het zoveel makkelijker voor jezelf en ook voor de mensen om je heen.  Geloof dat je die kracht hebt ontvangen en je zult gesterkt uit de strijd komen.  Nochtans verzoekt Hij je om te bidden voor diegenen om je heen, bijvoorbeeld in je gezin, op school, op je werk, die meer gebed nodig hebben dan jij kunt begrijpen.  Bid voor hun zaligheid dan zal je eigen zaligheid groeien.  Hij weet je bent  een zwaar gekwetst  kind maar je laat je door je sombere gevoelens te veel overmeesteren.  Vecht niet tegen jezelf maar tegen de gedachten die de kracht in jezelf vernietigen en je zo terneerdrukken waardoor het ook pijnlijk voor anderen is. Hij weet dat je nu een moeilijke weg bewandelt maar je gaat deze weg niet alleen.  Hij is bij je en steunt je. Houd je aan Hem vast en samen zullen jullie de weg tot het einde gaan.  Vertrouw  op Hem,  jouw God en Vader.  Hij zegt je, dan zul je juichen, danken en zingen.
Hij geeft je Zijn hart maar dan moet je ook leven doorheen Zijn hart.  Daartoe moet je Hem beter leren kennen, want als je Hem door en door kent kun je leven in Hem, kan Hij leven in jou.  Lees veelvuldig Zijn Woord, de bijbel, en neem het op in je hart dan zal de leiding niet uitblijven.
 
Zijn zegen geeft Hij je reeds mee.

Werp al uw bekommernis op Hem want Hij zorgt voor u. '1Petrus. 5-7)
Leg uw last op de Heer en Hij zal u steunen, nooit zal Hij dulden dat een rechtvaardige ten val komt. (Ps. 55.23)
 
26.07.1990
 
 
 


Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn