Gedachten zijn vreemde dingen. Ze komen zomaar in je hoofd en soms weet je niets eens waar ze vandaan komen. Je hoort iets, je ziet wat en meteen gaan je gedachten aan het werk. Al naar gelang je humeur zijn die gedachten positief of negatief. Als je 's morgens blij en uitgerust opstaat, ziet de wereld er vrolijk uit en zullen je gedachten vrijwel altijd positief zijn. Maar als je slecht geslapen hebt, of veel pijn lijdt dan ziet het begin van de dag er heel anders uit en dienen negatieve gedachten zich heel gauw aan.

Gedachten; zijn ze te vermijden? Bij mij lukt dat niet. Dat hoofd van mij is net een molentje, het draait altijd door. Nu is het de kunst om blij te worden van je gedachten. Daar zijn allerlei trucjes voor. Mooie muziek luisteren, een goed boek lezen, een blij gesprek voeren, iets lekkers snoepen ( niet te veel want anders wordt het weer een last), een klus fantastisch klaren, je zegeningen tellen enz. vul er zelf nog maar een aantal in.

Dankbaarheid en tevredenheid zijn niet meer in de mode tegenwoordig, maar wel twee ingrediënten die positieve gedachten veroorzaken. Zoek een hulpmiddel voor die twee begrippen en voila, je gedachten worden een stuk aangenamer.

Als je daar de hele dag mee bezig bent ontbreekt tevens de tijd om een ander te bekritiseren. Als je de wereld met meer blijheid tegemoet treedt, wordt diezelfde wereld een stukje lichter en mooier. En als een ieder dit zou doen, tjonge dan waren er alleen nog maar blije en leuke momenten en ik denk dat God dat het allerliefst zou zien van ons.
 

Anneke. 12-3-2005

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn