In de zomervakantie wil je niets liever dan mooi weer. Maar als het écht mooi weer wordt, boven de 25 graden, dan kun je zo'n ontzettende dorst krijgen, vooral als je met kleine kinderen op pad gaat, dan is het al gauw: "mam, ik heb zo'n dorst" , "wanneer zijn we er nou, ik heb 't zo warm." Ook je eigen li-chaam schreeuwt om vocht! Een lichaam zit zo in elkaar dat je bij warmte vocht verliest en dorst krijgt, iedere keer opnieuw. Zonder water te drinken, zouden we doodgaan.

- Er is nog iets waar je dorst van kunt krijgen en niet alleen met mooi weer. Als je de bijbel gaat lezen en navolgen, dan wil je steeds meer. Je krijgt dorst naar Zijn Woord, je drinkt Zijn woorden in en met het drinken van Zijn woord, wordt je lichaam gevoed met het "levende water". Dat levende water is de Heilige Geest die in je wil wonen, je zult dan nooit meer dorst krijgen omdat dit "levende water" altijd bij je zal zijn, tijdens je leven tot in de eeuwigheid.
Johannes 7: 35-36
"Laat wie dorst heeft bij mij komen en drinken!
Rivieren van levend water zullen stromen uit het hart van wie in mij gelooft", zo zegt de Schrift. Hiermee doelde hij op de Geest die zij, die in hem geloofden, zouden ontvangen.

Dorst gekregen? En geen bijbeltje meegenomen op vakantie, u kunt gerust aan één van de E-teamers vragen of u hun bijbeltje mag lenen om de bovenstaande tekst uit Johannes eens in zijn geheel te lezen.
Cobie Verheij-de Peuter

2005
 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn