Als het goed weer is, dan is het leuk om met een netje op het strand allerlei garnaaltjes, visjes en andere kleine diertjes uit de zee te vangen. Zo kun je goed zien dat de zee vol leven zit. Kinderen legen het netje dan in een emmertje en aan het eind van de dag verdwijnt de inhoud weer in zee en is het "leven" weer in de natuur terug.
Zo had mijn zoontje gezien dat andere kinderen zo'n netje hadden en wij togen dus naar Intertoys op de Princestraat in Katwijk. Hij zag daar ook een emmertje en ook een schepje en nog veel meer, tja dat had hij ook nodig en zo stond hij op een gegeven moment met zijn armen vol en zei tegen me: "Oh ja, mam, waar we voor gingen dat heb ik nog niet, wilt u voor mij het schepnetje pakken". Ik zei: "Je kunt het allemaal niet eens vasthouden, leg eerst maar eens wat weg en dan kun je het schepnetje krijgen".
Zo gaat het ook vaak met ons. Wij hebben onze armen zo vol met spullen uit de wereld, dat er voor de gaven van onze Hemelse Vader geen ruimte meer is. Hij wil ons vaak wel geven wat we nodig hebben, maar wij geven Hem de ruimte niet.
Denk er in deze vakantie week eens over na welke ballast uit het leven u weg kunt gooien om er iets veel mooiers voor terug te ontvangen.

Cobie Verheij - de Peuter
2004
 
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn