En weer is het kerstavond, een bewogen jaar met veel beperkingen, maar gelukkig ook nog heel veel dingen die we wel konden doen. En iedereen heeft er op zijn eigen unieke manier weer mee geworsteld en er vorm aan gegeven. Misschien is in deze tijd de angst om ziek te worden wel hetgeen wat ons het meest heeft bezig gehouden. De opdracht om niet bang te zijn wordt in de bijbel heel vaak genoemd. De angst om de controle over je leven verliezen is van iedereen.Wij denken immers dat we alles zelf in de hand hebben. Jezus zegt In Mattheus  11-28

kom naar Mij toe, allen die vermoeid en belast zijn, en Ik zal U rust geven  .

Het is een oproep om je tot Jezus te wenden en Hem om vertrouwen en innerlijke rust te vragen, telkens weer opnieuw. In welke fase van je leven je ook bent, je mag op elk moment in de stilte van je kamer of ergens in de natuur contact met God zoeken en hem al je moeite en pijn en verdriet vertellen. Hij zal altijd naar je luisteren en je nooit wegsturen hoe de situatie ook is waar je op dat moment in terecht bent gekomen.

En bidden, je handen vouwen en op je knieën je tot God wenden .Ik zag het deze week op tv bij mensen die op weg naar Lourdes waren , allemaal mensen met een bepaalde handicap heel indrukwekkend was dat. Het raakte mij diep aan, het is nooit te laat om op je knieën te gaan en God aan te roepen als je het even niet meer ziet zitten in deze tijd waarin alles gericht lijkt te zijn op samen zijn. Vooral als je alleen bent, soms zelfs voor de eerste keer dit jaar. En eenzaamheid aan je knaagt om verlies van een geliefd persoon.

Laten we met elkaar aandacht hebben voor wie er alleen voor staat, in elke straat zijn wel mensen die blij worden van een kaartje in de bus of even een praatje op afstand, dat kan en mag allemaal.

En voor wie in geestelijke nood verkeerd, ik maak het van dichtbij mee, bid ik tot God om verlossing van angst en vraag om innerlijke rust .


Het Licht breekt door ,

als nooit tevoren

God gaat zijn ongekende gang

In jou en mij, wil bij Jou zijn

Al is jou vlammetje zwak en klein


Licht in de nacht ,

een onverwachte gast

Staat voor de deur

en breekt ruim baan

In wie Hem kennen wil,


Het is Jezus Messias

De Redder, en Heer van ons Leven

Aanbidt Hem met heel je Hart

Alle zonden zijn je vergeven


Halleluja to the King of Kings

Gloria in Excelsis deo

Zingen de Engelen in koor


Zijn stralende verschijning

Zal je doen inzien dat Hij leeft

Voor Eeuwig en altijd de mijne.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn