Na een hartinfarct, sta ik voor het eerst weer in het koor tijdens een groot concert, we gaan samen met de luchtmachtkapel het Messa di Gloria van Puccini uitvoeren, heel moeilijk maar o zo prachtig om dit weer mee te kunnen doen.
Ik ben blij en dankbaar en heb me voorgenomen om er intens van te genieten, want sinds dat infarct is er wel degelijk iets verander in mijn hoofd. De wetenschap dat je zo maar ineens word stil gezet en een onzekere tijd mee maakt kan iedereen overkomen. Dat is me wel heel duidelijk geworden. En dan heb ik nog het geluk gehad dat ik goed naar mn lijf heb geluisterd en naar de dokter ben gegaan.Want verzekerden ze mij in het ziekenhuis , veel mensen gaan aan hun signalen voorbij, negeren het of denken ach dat valt wel mee als de pijn weer voor even weg is. Maar tegelijk is er een soort Weten, ik mag hier nog even zijn!

Maar genoeg daarover want ik zit hier niet mijn persoonlijke verhaal uit te venten maar wil jullie vertellen wat ik vervolgens op deze toch al mooie dag , waar ik me zo goed bij voelde ook nog gebeurde. En voor mij weer eens opnieuw werd bevestigd dat God op Zijn tijd dingen laat gebeuren die je niet meer had verwacht.

Het volgende gebeurde. Ik ben op weg naar Haarlem waar wij samen met het Orkest gaan oefenen en ik kom in gesprek over het feit dat ik nog liedteksten op de plank heb liggen van 1998, en het zo mooi zou vinden als er iets mee zou gebeuren.Dat er muziek bij gecomponeerd zou worden.Destijds heb ik er wel naar gezocht, heb zelfs Remco Hakkert aangeschreven maar die had meer ritme en rijm nodig en verzekerde mij dat ik er wel iets mee moest doen, maar toen vond ik niemand die er wat mee kon.

En mijn koormaatje zei heel zachtjes, maar mijn man conponeert ook wel eens muziek .O, zei ik heel verbaasd wat leuk, zou hij er iets mee kunnen?
Een nieuw idee werd geboren en ik besloot om het op te zoeken en het aan hem te geven in de hoop dat hij er wel iets mee kon doen.
Drie Dagen later, echt waar, komt hij tijdens de voorbereiding voor het concert naar me toe en zegt ik heb wat voor jou.
En geeft mij een mooie uitdraai van het lied over Pasen, volledig op muziek gezet met een bijbehorende cd-opname, zodat ik het ook nog kan beluisteren.
Nou je kunt je misschien voorstellen hoe blij, maar ook perplex ik was van de snelheid waarop hij dit gedaan had. En dat het nu dus wel gelukt is om een melodie bij deze tekst te krijgen. Er gebeurt niks zo maar, het is dus kennelijk nu de tijd dat het naar buiten mag komen. Ik ben zo dankbaar en ontroerd dat dit mag gebeuren. Voor mij weer een teken van wat God doet met eenvoudige mensen zoals wij, dus nooit opgeven maar gewoon loslaten en als de tijd rijp is komt het wel tevoorschijn. God zorgt wel voor de nodige inspiratie en zijn engelen werken hier zeker aan mee. Daarvan ben ik wel weer overtuigd. Mijn wens is nu dat het met Pasen gezongen gaat worden in de evangelische gemeente waar hij ook muziek maakt. Geweldige ervaring om mee te mogen maken. En er komt nog meer heb ik begrepen, en die tekst gaat over keuzes maken.Wow God isGroot , een Geweldige Dirigent van ons Leven. Wat een prachtig Kerstcadeau is dit, daar kan geen miljoenenjacht tegenop.
Met een geinspireerde groet wens ik jullie een gezegend blij Kerstfeest, met mooie momenten met al je dierbare, en ik hoop ook met mensen die je nog niet kent. Ook weer leuk om nieuwe nederlanders te gaan ontmoeten toch?
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn