Psalm 116, vers 12 daar staat, de Heer is goed voor mij geweest, hoe kan ik Hem danken?
Ik zal de Heer dankoffers brengen Hem eren.

Zo maar een spontaan gevonden tekst die me wel aanspreekt, wat kunnen wij hier heden ten dagen nog mee?

Ik moet denken aan een paar lieve gevoelige mensen die ruimte maken in hun hart om mensen die het minder hebben dan wij en in een schijnbaar onmogelijke situatie leven in een vluchtelingenkamp in Lesbos of in een plaggenhutje ergens ver van de bewoonde wereld , te gaan helpen.
Ik las op de website van www.regenboogboom.nl dat Gert-Jan en zijn vrouw besloten hadden om drieduizend o.a. gehaakte droomdekentjes persoonlijk te gaan brengen naar Lesbos. Ook twee andere organisaties bundelde hun krachten en zo kon er heel veel werk verzet worden om dat te gaan realiseren. Lees maar even op hun website hoe dat is gegaan. Het is een droom die uitkomt voor Gert-Jan heb ik begrepen.

Het ontroerde mij om de foto's te zien en de blije gezichtjes van kinderen met een lekkere warme deken om hen heen.

En het maakt me dankbaar en ook blij dat er toch altijd weer mensen zijn die de ander willen helpen op wat voor manier dan ook.
Sinds twee jaar ben ik nu zelf een Dreamgirl zoals onze corrie ons zo lief noemt. We komen regelmatig bij elkaar om te handwerken. En iedereen draagt z'n steentjes bij , de een borduurt, de ander naait de volgende zoekt uit, wast en strijkt en zorgt dat de stikker er op komt.
Het is een prachtige manier om iets te kunnen doen, gewoon lekker thuis of bij het clubje op maandagavond.

Ik geloof dat er zo steeds kansen voorbij komen om je in te zetten voor een ander, we horen immers allemaal bijelkaar. Dat is in ieder geval wat ik geloof .Dat we onlosmakelijk verbonden zijn met de bron ,God voor mij.Die ons telkens weer opnieuw een andere mogelijkheid aanbiedt en jij mag kiezen, doe je het wel of doe je het niet.

De regenboogboom is een Non-profit  organisatie, ze leven dus van giften, en ik beveel ze jullie van harte aan, want ieder steentje is er Een. Daar kunnen we samen bruggen mee bouwen .

Ik ben erg dankbaar dat ik deze prachtige mensen heb leren kennen en zal proberen om zoveel dekentjes te maken als in mijn vermogen ligt. Want wie wil nou niet een ander mens gelukkig maken,  dat is toch fantastisch om te doen?

Geven is immers Ook ontvangen en daarmee is Alles gezegd. Is de cirkel weer mooi rond.

Met een dromerige groet Tineke Ebing

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn