Wandelen in het licht naar kerstmis

We waren op vakantie aan de moezel, herfstvakantie, heerlijk genieten van alle kleurenpracht en de natuur. Pure noodzaak was dat natuurlijk niet maar de kans was er en wat hebben we er van genoten. Met verbazing vastgesteld hoeveel notenbomen er in de omgeving van de moezel staan.
En nog leuker je mag ze gewoon oprapen en meenemen, lekker gezond. Schijnt goed voor je hersens te zijn, en als je ze goed bekijkt zie je ook nog eens gelijkenis met dat deel van ons koppie. Grappig om dat zo bewust waar te nemen.

Tijdens die vakantie ben ik zo geraakt door een Iconen expositie in traben trabach Duitsland,
dat het idee ineens in mijn hoofd opkwam om er zelf een te gaan maken.
Lijkt me zo bijzonder als dat lukt. Toen ik daar in de stilteruimte zat tegenover een icoon voelde ik Liefde stromen.

En dat gevoel werd bevestigd door de dame die op dat moment aanwezig was.Ze werkte er nog niet lang maar zij had dat ook ervaren.

De rust en de stilte opent iets in een mens. Dat is wat ik ervaarde in ieder geval.

De prachtige heldere kleuren spraken mij ook bijzonder aan, aangezien ik zelf ook altijd met veel kleuren werk. Eigenlijk herkende ik mezelf in die schilderijen denk ik.Iets van die Goddelijke kern in mezelf vond weerklank in mijn ziel. En het verlangen om het zelf ook eens te gaan proberen was geboren. Ik doe alles intuïtief , dus gewoon maar beginnen en
kijken wat er tevoorschijn komt, telkens weer een geweldig moment. Ik begon met hemelsblauw en crème en begon het paneeltje maar in te smeren , toen de verf op was heb ik de restanten op het paneel afgedrukt, en daarna begon het echte werk in mijn beleving.

Langzaam maar zeker ontstond er een beeld van” Mijn Jezus” , met veel goud moest ik werken.

Een doorzichtige mantel met daarin een vrouw afgebeeld die met opgeheven hoofd naar Jezus

Kijkt, fascinerend weer wat er allemaal gebeurde. Er kwam een lantaarntje bij, een zoeklichtje
Voor mij,  die haar helpt de weg naar Jezus te vinden. Ook een kindje staat afgebeeld volgens mijn vriendin, die er nog veel meer in ziet als ik haar voor het eerst iets laat zien.

Het kruis staat naast De mantel afgebeeld, de weg die Jezus gegaan is voor ons, maakt het Alles compleet.

En dat heb ik niet geschilderd dat staat op het afgedrukte  deel. Een bijzonder moment van delen met elkaar, fijn dat ik iemand dit kan laten zien. Ik ben meestal zo kritisch en ik zie nu ook heus wel dingen dat ik denk, dat kan beter, maar dat is niet waar het hier om gaat. Het gaat veel dieper,

Er zit een boodschap in verscholen. Jezus die uit het Hemels blauw verschijnt aan mij , en ik die de weg naar Jezus telkens weer opnieuw probeer te vinden , in de stilte van mijn huis. Gouden momenten zijn dat, het maakt me blij van binnen dat ik dit mag ervaren. Met heel veel Liefde heb ik hier aan gewerkt, voor mij is hij nu af. Ik moet vaker stil zijn, maar ach dat heb ik al zo vaak gedacht, moeilijk met zoveel ruis altijd in je leven, maar ik blijf het proberen .Het is zo waardevol , dit wil ik vaker beleven, met dank aan mijn Heer wil ik dit graag aan jullie doorgeven. Fijne dag nog Tineke Ebing , p.s. voor de icoon zie mijn facebookpagina.
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn