De wonderen zijn de wereld niet uit, maar wij leven in genadetijd. Deze tijd is bedoeld om tot God te komen door Jezus Christus.

De wonderen waren bedoeld om mensen tot geloof te brengen, om te laten zien dat Jezus macht had en heeft om wonderen te doen en nog belangrijker om zonden te vergeven, opdat men Hem zou herkennen en volgen.

Met geloofsogen en geloofsharten kunnen wij de wonderen zien, ons verblijden en Hem herkennen. Maar wij kunnen niet om wonderen blijven vragen, wij kunnen niet vragen dat Hij zich keer op keer bewijst opdat wij dan misschien zullen geloven of omdat wij geloven en Hij zich dus moet bewijzen.

Als er al een wonder gebeurt dan is dat wonder bedoeld om ervan te getuigen en Hem eer te geven en uiteraard om te danken.

 

Als wij vragen om een wonder en het gebeurt niet, geloven wij dan niet meer? Of hebben we, zoals sommigen beweren, dan te weinig geloof? Dit is denk ik te kort door de bocht.

God is geen automaat waarin je een muntje geloof stopt en dan het gewenste product eruit haalt. God is ook niet op afroep beschikbaar om dan vervolgens weer te vergeten tot de volgende wens.

De wonderen in de bijbel waren alle tekenen van het Koninkrijk Gods dat in Jezus onder ons woonde. Jezus liet ons zien hoe dit Koninkrijk eruit zag, geen pijn, geen verdriet, geen afscheid, geen ziekte, geen zonden.

Dat God ons zo liefheeft dat Hij ons Zijn Zoon zond om ons te verlossen is wellicht het grootste wonder. Een wonder dat bestemd is voor iedereen die het aan wil nemen.

 

Vier dit jaar het Kerstfeest alsof het de eerste keer is, vul uw hart met verwondering en liefde voor het begin van Gods vrijheidsfeest. Een vrijheid die veel meer omvat dan de wereldse vrijheid, een vrijheid die ons in Jezus laat zijn zoals we bedoeld zijn: kind van God. Gedenk deze bevrijding met Kerst, Goede Vrijdag, Pasen en Pinksteren en alle dagen van uw leven, het is het grootste geschenk ooit gegeven. God die naar ons toekwam, zich over ons ontfermde als een liefhebbende Vader die ons Zijn Zoon gaf. Als u dit geschenk (nog) niet aangenomen hebt doe het dan nu, wacht toch niet langer en laat u verlossen, dan zal deze Kerst het begin zijn van uw eeuwige reis met Hem die werd geboren in Bethlehem, onze Redder, Verlosser en onze opgestane Heer.

 

Kom en laten wij aanbidden !

 
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn