Sinterklaas

Het is bijna zover, Sinterklaas komt zaterdag vanuit Spanje met de boot aan in Nederland aan. Alle kinderharten kloppen sneller, wat zal hij voor mij hebben meegenomen?Iedere dag een speciaal Kinderjournaal op tv waarin de capriolen van de zwarte pieten en Sinterklaas uit de doeken worden gedaan. De kinderen zitten aan de buis gekluisterd. Het hele land staat op z’n kop, de winkels liggen vol Sinterklaascadeautjes, alle energie gaat uit naar dat nostalgische kinderfeest. De Goedheiligman wordt hij zelfs genoemd. Maar hij heeft ook wel een roe bij zich voor stoute kinderen en de link is snel gelegd naar een andere Goed Heiligman om het maar even zo uit te drukken , gaan we daar ook uitgebreid voor zitten en is Hij ook zo welkom en vooral zo bekend bij de kinderen? Hebben de moeders en vaders net zo veel aandacht voor dat verhaal om aan hun kinderen te vertellen? Ik Hoop van wel, maar wat ik zo om me heen ervaar doet wel iets anders vermoeden. Warm lopen voor het verhaal van Jezus' aanstaande geboorte of is het uitkijken naar de cadeautjes onder de kerstboom, wie het weet mag het zeggen.

En het is niet de bedoeling met een opgeheven vingertje te wijzen, van waar ben jij nou steeds mee bezig, maar het is meer een bewust maken van, hoe zit dat eigenlijk bij jou? Heb je bij je sintcadeautjes er ook aan gedacht om een mooi platenboekje te kopen over de geboorte van Jezus?
Loop je als vader of moeder net zo warm om het verhaal van Jezus' aanstaande geboorte te vertellen? Ga je er iedere avond voor zitten omdat even aan je kinderen te vertellen?

Ik ben heel erg benieuwd wat er allemaal tevoorschijn komt. Ik wil graag een beetje meer aandacht voor het verhaal van Jezus geboorte onder de aandacht brengen dat is alles en hoop dat er verrassend meer mensen zijn die Jezus elke avond langs laten komen met de hoopvolle boodschap van Liefde en mededogen.

Sinterklaas is een geweldig leuk feest, maar er is meer ..........................
veel meer moois te vertellen, Jezus' verhaal is een verhaal dat alles overstijgt.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn