Gevangen in depressie, eenzaamheid is je deel. Verlangen om naar huis te gaan, je eigen huis staat er verlaten bij in deze vrolijke kerstdagen. De jaloezieen gesloten.
Gesloten om echt contact te maken, in de eerste plaats met je zelf in de tweede plaats met God. God doet het deurtje open naar je ziel, ten diepste wil hij je ontmoeten in de stilte van je zelf. Tijd van lijden en pijn ervaren roept om liefde en mededogen te mogen ontvangen. Gezien zijn is zo belangrijk juist in deze donkere dagen voor de kerst. Het gloria binnen je zelf is verstomd vindt geen weerklank in je ziel, je wil helemaal niets, het kan je gestolen worden. Is je afgenomen zo voelt het allemaal.
In de gangen van de instelling klinken ijle kinderstemmen , Nu zijt wellecome Jesu lieve Heer, het staat zo haaks op wat jij beleefd op dat moment. Toch raakt het je wel op de een of andere manier, het is een echo uit lang vervlogen tijden, toen je nog van harte kon meezingen en blij kon zijn. Beelden van mooie tijden glijden langs in je verbeelding. Samen Jezus aanbidden midden in de winternacht. De sneeuw valt zachtjes buiten, je kijkt door de ruiten en zingt zachtjes mee Stille nacht, Heilige nacht Davids Zoon lang verwacht. Er zingt iets door van die lieve kinderstemmen , het kind in jou wordt aangeraakt en opent je hart voor betere tijden. Veilig in Jezus armen klinkt er nu helder en klaar en de tranen biggelen over haar wangen, stil maar wacht maar alles wordt nieuw. God heeft dat beloofd , Ook voor jou , ja ook voor jou. Vrede op aarde in mensen een welbehagen. Het komt goed het is slechts een kwestie van tijd. Geloven is daarbij van groot belang. Geloof Hoop en Liefde komen samen in deze donkere dagen en Het Licht van Christus schijnt overal het is een kwestie van jezelf open stellen dan kan het Licht  van Christus je hart aanraken. Jezus ik wil heel dicht bij U komen, in Uw nabijheid wil ik zijn.

Fijne kerstdagen met liefde en aandacht voor iedereen van Tineke Ebing
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn