We worden zoals elk jaar weer bedolven onder de aanbiedingen. De reclame biedt de mooiste cadeaus aan waaruit we kunnen kiezen. De parfum ruik je als het ware vanaf je televisiescherm en de juwelen schitteren je tegemoet.  Ook de supermarkten laten zich niet onbetuigd, af en toe wordt er zelfs een kerstlied of kerstverhaal verkracht tot commercial.
Ik zie mensen slepen met kerstbomen en met dozen vol ballen en andere versiersels, de vensterbanken bij velen zijn omgebouwd tot ware winterdorpen en aan de gevel hangen verlichte rendieren en kerstmannen.
De menu’s worden samengesteld, liefst 5-gangen of er worden kerstdiners geboekt, waarvoor dan ook weer nieuwe en mooiere kleding dan voorgaande jaren wordt aangeschaft.

 

Ze zeggen: dat verhoogt de feestvreugde. Ik vraag me af over welke feestvreugde hier wordt gesproken? Is Kerst grotendeels gedegradeerd tot een gezellig samenzijn, een cadeau- en eetfestijn?
En als je daar het geld niet voor hebt, is het dan geen Kerst? Valt er dan niets te vieren? Of als je alleen bent en er zijn heel veel mensen alleen, heeft Kerst dan geen waarde?

 

Weet u, er is maar één Kerstcadeau dat echt is en dat is het cadeau dat wij allen kregen door de geboorte van onze Heiland, Christus Jezus. God gaf ons Zijn Zoon cadeau, omdat Hij ons liefhad en liefheeft.
Of u met velen bent of alleen, het maakt niet uit, dit geweldige cadeau is voor iedereen die het wil aannemen.
Het ligt niet onder de kerstboom, het ligt niet in de winkel en het staat niet op tafel. U kunt hem vinden in een kribbe, gewikkeld in doeken, dat kleine kindje dat onze grote Redder is.

 

God heeft niets tegen een feestelijk gevoel met Kerst, maar als het Kerstkind ontbreekt in uw hart dan kunt u net zo goed niets vieren. Want Kerst dat alleen bestaat uit werelds feesten, is geen Kerst, dat is lege commercie en valse schijn.

 

Of u met velen bent of helemaal alleen, Kerst vier je in je hart. Kerst is de blijde boodschap van verlossing die begon in Bethlehem. Voor iedereen, dus ook voor u en mij. Misschien bent u verdrietig of mist u dierbaren, toch mag in uw hart liefde heersen omdat God u zo liefhad dat hij voor ons Zijn eniggeboren Zoon gaf, opdat wij nooit verloren zullen gaan.

 

Als u Jezus (nog) niet hebt aangenomen als uw Redder en Verlosser, doe het dan nu en u zult deze Kerst een waar Kerstfeest vieren!
Dat wens ik u van harte toe: een Zalig, gezegend en innig Kerstfeest rondom Zijn Kribbe.

 
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn