.In deze tijd van het jaar , zo levend naar het Kerstfeest toe zijn we ons meer bewust van een gevoel van verwachting wat binnen in ons aanwezig is.
Zou het dan dit jaar eindelijk gaan gebeuren? Waar verlang je ten diepste naar in dit leven, zit je echt te wachten op de komst van Jezus in je  Leven?
Ben je daar wel naar op zoek, om Hem meer de ruimte te geven in je dagelijkse leven of ben je druk met het vergaren van allerlei dingen die je graag wilt hebben, een mooie broek of een mooi pak voor de feestdagen . Zijn we eigenlijk als je heel eerlijk bent alleen maar bezig om die buitenkomt van ons te verfraaien, op te leuken zou de jeugd zeggen.
Want uiterlijk vertoon daar hechten we wel erg veel waarde aan. Doe ik zelf ook heus aan mee, laten we wel eerlijk zijn. Maar onder tussen heb ik geleerd dat je zoveel rijker kunt voelen als je meer deelt met elkaar. Het gevoel om de Liefde van God te mogen ervaren in je leven is voor mij heel belangrijk geworden. Is meer en meer vertaald in er Zijn voor elkaar, mijn Liefde , die God vertegenwoordigd , te delen met zoveel meer mensen dan ik dat vroeger zou doen. Vanaf de dag dat ik heb gezegd ik wil meer Liefde geven maar ook ontvangen is mijn leven echt veranderd. Dat is wat Liefde doet met mensen, en dat is echt geweldig.Jezus heeft mij ingefluisterd dat ik het in mij zelf moet zoeken, mezelf meer moet gaan waarderen en daardoor ook anders met die ander om kan gaan. Liefdevoller., daar wordt je een beter mens van. Als we dat nu eens als verwachting kunnen uitspreken voor ons zelf, dat we meer Liefde mogen ontmoeten in elkaar .Meer elkaar accepteren ook al zijn we nog zo verschillend, we zijn immers deel van elkaar.  Dat is een mooie Kerst gedachte, laten we proberen om onszelf meer open te stellen voor die ander. Dan kan Jezus als vanzelf ook beter binnen komen bij ons , ontmoeten we Hem in ons Hart. Vraag Hem maar om leiding in je Leven, je hoeft niet te wachten tot Kerst. 

Tineke Ebing
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn