De schepping is vol kracht, leven en dynamiek. De schepping bruist van liefde en optimisme om door te gaan, ook al zijn er tegenslagen. Mensen die hun kinderen in een wereld vol onzekerheid en bedreigingen durven groot te brengen. Maar ook bij dieren die hun jongen verzorgen speelt liefde een centrale rol.
Liefde is de essentie van het leven en maakt het leven waardevol. Maar liefde is net zo min als God met woorden te omschrijven. Het ontbreekt niet aan mooie beeldspraak en omschrijvingen van wat liefde is. Toch is het ongrijpbaar. Je kunt niet zeggen, ik ga liefde voelen voor die of dat. Liefde is onbegrensd, liefde is onbepaald, liefde is het begin en het einde, liefde is het leven.
Liefde is iets dat zich voltrekt buiten onze directe wil. Het overkomt je; het wordt je gegeven. Mis het niet. Als je er voor openstaat kan de liefde door je heen stromen, liefde om te geven en liefde om te ontvangen.
Het beeld dat God liefde is, vind ik prachtig. In 1 Johannes 4:16 staat: ‘God is liefde. Wie in de liefde blijft, blijft in God en God blijft in hem’.
Liefde is de motor van de schepping en de bron van de scheppingskracht.
Liefde die zich kenbaar maakt in de schepping; liefde die we kunnen zien en ervaren in contact met elkaar.

Jezus liet ons op ongekende wijze de kracht van Gods liefde zien.
Met zijn liefde en opoffering ging Hij ons voor in naastenliefde.
Fysiek werd Hij gekruisigd, maar Zijn liefde werd niet gekruisigd.

Jezus bracht ons liefde.
Liefde in ons leven.
Liefde ingeblazen door Gods adem!
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn