Al ben je iemands vrouw/man, vader/moeder, dochter/zoon, vriend/vriendin, oom/tante, neef/nicht, buurvrouw/buurman, en wat mooi is dat, maar ondanks dat mogen we weten dat dat niet het belangrijkste is.

 
We zijn Iemands bezit. We zijn gekocht en betaald door het bloed van het Lam.  We zijn kinderen van de allerhoogste God, dus we zijn vrijgekocht.
Jezus is naar de aarde gekomen om een lijdensweg te gaan, om ons verlossing te geven, eeuwig leven te geven.
Laat Jezus altijd in je leven op de eerste plaats staan. Al denk je dat je kind of wie dan ook het allerbelangrijkste is, God wil op de eerste plaats in jouw leven staan. Hij wil jouw Leidsman zijn. God de eerste plaats in jouw leven zetten, dat is een Bijbels uitgangspunt. God vraagt het aan ons. En het mag heel veel zijn wat Hij jou vraagt, om zelfs Hem boven je kind te stellen, maar je kind heb je niet zelf. Je hebt het in bruikleen. Je hebt hem of haar van God gekregen om het groot te brengen. Een hele verantwoording. 
 
Jezus is als Kind naar de aarde gekomen en wij mogen dat over een paar dagen gaan vieren. Jezus is ook voor jou gekomen en wil voor iedereen orde brengen in zijn of haar leven. Om verlossing te brengen. Om Zijn leven voor jou te geven.
Hoe groot of klein jij denkt dat je zonden zijn, Gods verlangen is naar jouw leven, naar jouw hart en wil elke zonde vergeven.
Gods oordeel is genade. Jezus is genade, we hoeven er enkel maar om te vragen. God is groot. God is groter dan al onze zonden, dan al onze pijn, dan al ons verdriet. Hij wil onze Heelmeester zijn. Hij wil jouw Heelmeester zijn in alles in jouw leven. Hoe je leven ook is geweest, het maakt niets uit. Hij weet het toch al. Hij heeft ons gewild, Hij heeft jou gewild. Hij is zelfs jouw Maker en voor jou naar de wereld  gekomen.
 
Laten we uitkijken naar het grote feest, het kerstfeest, het feest van de geboorte van de Zoon van God, het feest van Jezus de Messias, Jezus de Verlosser.
 
Jezus is ook voor jou  gekomen.
 
Amen.
 
Miranda Vlieland
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn