Heeft u dat ook wel eens gehad? U wilt iemand vertellen van God en van Zijn onvoorwaardelijke liefde en de persoon in kwestie stoot u af. Hij of zij wil niets weten van God en staat totaal niet open voor hetgeen Hij te bieden heeft. Soms maken we ons daar erg druk om en willen wij proberen om toch door te gaan, want stel je toch voor dat die persoon waar je zoveel van houdt voor eeuwig verloren gaat? We doen ons best, we proberen het keer op keer op keer, maar moeten bemerken dat mensen zich aan ons gaan irriteren waardoor we juist een averechts effect bereiken. Men wordt boos en ziet niet meer de liefde van God, want dat is toch onze beweegreden waarom wij iemand willen brengen aan Zijn voeten? Ze zien een opdringerige christen die denkt het beste van het beste te hebben, natuurlijk hebben we dat ook, maar dat ziet de persoon in kwestie niet. Die persoon ziet alleen ons met onze manier van benaderen. Hierin wil God ons duidelijk maken dat we Zijn liefde moeten tonen door geduldig te zijn en niet door te drammen.
 
Een hart dat niet openstaat is moeilijk te bereiken.  Daarom geef door liefde, geduld en eenvoud een voorbeeld van het leven in Zijn bestaan.  Dan pas zullen ogen en harten opengaan
Overweeg je woorden.  Gebruik geen opdringerigheid om iemand te leiden naar Zijn zijde. Kinderen Gods, toon een voorbeeldig gedrag met geduld en meer en meer geduld,.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn