We zijn gekocht

We zijn gekocht en er was al voor ons betaald.

Vaak kun je in situaties terecht komen dat je in de verleiding wordt gebracht dat iemand je wil omkopen ergens voor. Ook kan je het soms zien als een vorm van ruilhandel.

Mensen willen je soms omkopen om iets bij jou voor elkaar te krijgen en om jou dan helemaal in je macht te hebben. Mensen kunnen je chanteren of manipuleren.

Al die mensen die jou dan in hun macht hebben, omdat ze voor je betaald hebben, kunnen dan zo doen dat jij niets meer over jezelf kunt zeggen of nog iets voor jezelf kunt bepalen. Hierdoor kun jij je totaal verloren voelen.

Maar gelukkig, al voel je je gevangen of verloren in jezelf of in een situatie, je kunt eruit komen.

Hoe je eruit kunt komen is eigenlijk heel eenvoudig. Je kunt denken dat je bent omgekocht om dingen te doen wat je niet wilt of wat dat dan ook is, maar er is Iemand anders Die jou al gekocht heeft.

Iemand Die echt van jou gehouden heeft dat Hij Zijn leven aan jou heeft gegeven. Ook is Hij Dezelfde Die nog steeds van je houdt en jouw beste Vriend wil zijn. Hij heeft jou gekocht.

Ja, zo eenvoudig is het. Maar, hoe zit dat dan, zo eenvoudig kan het toch niet zijn? Iemand Die voor mij Zijn leven heeft gegeven? En waarom en hoe dan?

Degene waar ik over spreek is Jezus Christus. Ja, Die moet je toch kennen of van gehoord hebben?
Jezus is de Zoon van Maria en Jozef. Maar ook de Zoon van God. Zijn geboorte vieren wij met kerst. Of anders gezegd, kerstfeest is het feest van de geboorte van Gods Zoon Jezus Christus. Dit feest is ons allemaal wel bekend.

Maar hoe zit dat dan? Waarom moest Jezus komen en hoe bedoel je het met dat "ik ben gekocht"?

Nou, dat zal ik verder uitleggen.
God heeft Zijn geliefde Zoon Jezus naar de aarde laten komen om de weg van ons, mensen, naar God weer toegang te geven.
Jezus is gekomen om ons te dienen en voor ons, onze zonden, te sterven.
Jezus heeft een zwaar lijden gekend en is voor onze zonden gemarteld en zelfs gekruisigd. Op goede vrijdag wordt dit herdacht.
Maar, Hij is drie dagen na de dood opgestaan. Dit wordt gevierd en noemen ze het Paasfeest.

Door het sterven van Jezus aan het kruis, is dat de losprijs geweest voor onze zonden en zijn wij vrijgekocht door het bloed van Jezus. Ook wel genoemd, het bloed van het Lam.

Wij zijn dus gekocht. God heeft aan ons Zijn Zoon Jezus gegeven en daardoor heeft Hij ons betaald.

Misschien denk je nu, "leuk verhaal, maar wat moet ik ermee, want als God voor mij heeft betaald, ben ik dan van Hem? En wat wil Hij dan van mij?"

Dit is een hele logische vraag. God heeft Jezus aan ons gegeven, ons gekocht met Zijn bloed. En wat God van ons wil is dat je dat mag geloven. Jij mag weten dat God dit voor jou en iedereen heeft gedaan. Zijn Zoon, Jezus, aan ons gegeven. Jezus, Zijn kostbaarste bezit. Maar God wil ook jou als Zijn kind. Zijn kind, Hij als jouw Vader. Uit Liefde, geen ruilhandel.

God en Jezus, Vader en Zoon, dit is een relatie. En zo wil God ook een relatie met jou. Hij wil ook jouw Vader zijn. Hij, door Jezus, is ook jouw Verlosser. Maar Hij is ook jouw Vriend. Dat betekent dat je een Vriend hebt. En Jezus als jouw Vriend is de Beste Vriend Die er bestaat.

Met Hem kan je dan in je leven je leven verder leven. Hij kan je in alles bijstaan en dat doet Hij, want Hij houdt van jou.
Hij wil graag dat jij jezelf ontwikkelt, dat jij als volgeling van Jezus gaat leven. Hand in hand met Hem. Hij zal met Zijn Heilige Geest in jou, jou vormen naar Zijn wil.

Dat zal gaan met vallen en opstaan, snoeien wordt het ook genoemd. Want God, jouw Vader, Die voor jou betaald heeft, heeft een plan met jouw leven. Hij heeft jou gaven gegeven zodat Hij jou kan gebruiken voor jouw levensdoel. Hij houdt van jou zoals je bent, maar houdt wel teveel van jou om je zo te laten, dus wilt Hij dat jij groeit naar Zijn evenbeeld, Jezus Christus.

Amen.
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn