Niets op aarde bevredigt

Wij hebben niets in deze wereld meegebracht en kunnen er ook niets van meenemen. Wij hebben voedsel en kleren. Laten we daar tevreden mee zijn. (1 Timotheüs 6: 7-8).

Tevreden, wanneer is een mens tevreden en waar zoeken we de tevredenheid. Als u goed kijkt, ziet u in het woord tevreden het kleine woordje vrede. Vrede is wat we kunnen vinden bij God. Denk maar aan kerst. Vrede op aarde met onder de mensen een welbehagen.

Wanneer je telkens in verleidingen komt of opzoekt, omdat je ontevreden bent en je denkt 'Als ik nou iets moois koop, dan voel ik me fijn' ben je nooit tevreden. Het kan zelfs het begin zijn van hebzucht. Hebzucht is niet van God. Je kan er wel in verwikkeld raken en dat gaat vaak rustig, geleidelijk aan, zeker in deze tijd waarin we leven. Kijk maar naar marktplaats.nl Zoeken we iets omdat we iets nodig hebben, of moet alles goedkoper en meer en meer omdat je nooit genoeg hebt.

In de bijbel vraagt God aan ons ook om te leven in eenvoud. Eenvoud, niets meer, gewoon eenvoudig, genoeg, tevreden met wat je hebt.

Ook een belangrijk bijbelvers. Filipenzen 4 vers 19
Mijn God zal in al uw behoeften naar zijn rijkdom heerlijk voorzien, in Christus Jezus.

Hieruit haal je dat God je geeft wat je nodig hebt. En wie dan God anders kan je dat geven en beter weten.
Weer iets om tevreden over te zijn. Want God kent jou. Hij alleen weet wat je nodig hebt. Daarom betekent het niet dat je niets mag vragen. Al je zorgen en verlangens mag je bij Hem brengen. En God zal ook in alles voor je zorgen.

Dat is een belofte, daar kunnen we van opaan, God voorziet.

Amen.
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn