Zijn verlangen overstijgt het jouwe. Terwijl jij zegt: ‘Kom Heer Jezus, kom’ vergeet je eigenlijk dat Hij steeds met je is. Je denkt er niet eens over na, je wilt dat Hij je komt helpen, maar Hij is er.
 
Zijn verlangen is je steeds en in alle omstandigheden te mogen dragen. 
Soms weer jij je af omdat je denkt dat je sterk moet zijn, dat je bekommernis of je pijn te klein is om door Hem mee te laten dragen.  Wel, Hij hunkert er naar om ook in de kleine moeilijkheden jou te laten voelen dat Hij er voor je is.  Zijn verlangen gaat niet alleen uit opdat je Hem zou beminnen, maar dat Hij jou mag liefhebben en je Zijn liefde mag tonen in alle omstandigheden.
 
Hij heeft lief!  Hij bemint ieder mens en die liefde is niet afhankelijk van de omstandigheden waarin men verkeert.  Zijn liefde is standvastig, onbaatzuchtig en onberoerd volmaakt.   Zijn verlangen is dat je Zijn liefde niet alleen proeft maar je er aan verzadigt, tenvolle en totaal, tot jij je ieder moment van de dag en de nacht innerlijk gevoed voelt met Zijn Wezen,
 
Innerlijk gevoed zijn met Zijn Wezen is bezadigd zijn met Zijn liefde.  Laat die verzadiging niet totaal uitvloeien zonder je onmiddellijk opnieuw te bevoorraden, want zie, Zijn verlangen en liefde is een onophoudende stroom waaruit men steeds putten kan.  De tijd is onbeperkt: geen sluitingsuur!
 
Zijn verlangen is dat je zo overloopt van Zijn allesgevende liefde dat de anderen er door worden aangetast.  Zijn hoop is ook dat alle mensen er uiteindelijk toe zullen komen om Zijn liefde en Zijn vrede, in de grootste vorm van gelukzaligheid, te aanvaarden.  Dit is de rijkste rijkdom die men kan bezitten. Hij hoopt dat men dit waardevolle geschenk aanvaardt en het niet in de verpakking zal wegbergen, maar het vastberaden uit de verpakking zal halen om het liefdevol te dragen.
 
Zijn verlangen is het jouwe
een wereld van liefde en vrede!
Een wereld waar men elkander draagt.
Zo moet Hij geen verdeelde stukje schragen
maar kan Hij het hele mensdom als één geheel omhoogtillen
Bid voor elk mens op aarde
opdat Zijn verlangen waarheid wordt.
 
30.05.1995

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn