De wereld lijkt aantrekkelijk met al haar vruchten. Dat dacht de verloren zoon uit Lucas 15 ook. Hij wilde alles hier en nu, hij eiste zijn erfdeel op en trok de wereld in. Zijn vader gaf het hem en keek hem verdrietig na, je kunt je kind nu eenmaal niet vastbinden.

De zoon had een geweldige tijd, tenminste zo leek het. Hij had geld en kon dus doen wat hij wilde, want in de wereld is geld synoniem voor macht. Hij had het gevoel dat hij echt leefde, maar helaas, er kwam een einde aan zijn geld. Dat was voor hem misschien wel goed, anders was hij gewoon doorgegaan met brassen.

Ook nu zijn er mensen die dachten dat er nooit een einde aan hun geldelijke middelen zou komen, die net als de verloren zoon geen geld in bezit hadden, maar het geld hield hen in bezit. Men dacht vrijheid te kunnen kopen, maar men werd slaaf van het geld en wilde steeds meer. Nu heeft men geleerd dat geld kan "verdampen", een recessie en weg is het.
En wat dan ...?

De vermeende vrienden die er ongetwijfeld waren toen hij zijn geld nog liet rollen, zijn ook "verdampt".
Wat in onze tijd de voedselbank is, was voor de verloren zoon een varkenstrog. Hij begeerde het voer dat voor de varkens bestemd was, dat was zeker geen pretje, maar je zult maar honger hebben. Hij kreeg het echter niet, hij had niets te eten.
Hij besefte dat de dagloners bij zijn vader het beter hadden dan hij en besloot op zijn schreden terug te keren naar zijn vader. Hij besefte ook gezondigd te hebben en verwachtte zelfs niet meer als zoon te worden teruggenomen.

En dan, beste lezer, zie die vader staan. Hij ziet zijn zoon komen, hij loopt hem zelfs tegemoet en omhelst hem. Hij kleedt hem, geeft hem juwelen en richt een feestmaal voor hem aan.

Kent u ook zo'n Vader ...? Ja toch !
Als u bent afgedwaald, ga dan terug naar God, naar Jezus. Hij kijkt naar u uit, Hij wacht op u. Belijd uw zonden en Hij zal u graag vergeven. Er staat geschreven dat er in de Hemel een geweldige vreugde is over een zondaar die zich bekeert.

Bent u zo iemand? Dan is nu uw kans, ga terug naar onze Vader, breng uw zonden, leg ze aan Jezus' voeten en bekeer u.
Doe het vandaag, doe het nu !
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn