Ik weet dat het voor vele mensen misschien moeilijk te geloven is, dat je gebed aan God kracht kan geven. Persoonlijk heb ik dat mogen ervaren. Nadat vorig zomer ik te horen kreeg dat mijn vrouw een ander had dan stort je wereld in. Er breken enorme stormen in je hoofd los, en onrust neemt bezit van je. De rust om iets af te maken had ik niet, concentreren ging niet meer. Stress was op dat moment de energiebron die mijn motor liet draaien. Gelukkig woon ik op een plek dicht bij bos en hei en heb daar menig uurtje rondgedoold. Achteraf denk ik wel eens wat zullen anderen die daar liepen gedacht hebben van zo'n man alleen, in zichzelf aan het praten en huilen.

In die tijd heb ik ook menigmaal gebeden om rust en ook of God deze rugzak met problemen van mij over wilde nemen. En alle keren heb ik die rust gekregen en heeft God die rugzak opzich genomen. Wat voelde ik mij klein en onmachtig dat ik hiertoe niet zelf in staat was om dit te dragen. Als je nagaat wat Jezus allemaal voor ons draagt, en dan heb ik hier al moeite mee. En wat was en is het een fantastiche gedachte dat we het bij God mogen neerleggen en dat Hij werkelijk ons wil helpen, steunen en dragen in moeilijke tijden. Een ding wat ik toen geleerd heb is om het volledig van Hem te verwachten en het echt uit handen durven te geven. De rust die ik in die tijd gehad heb heeft er ook toe geleid dat mijn vrouw en ik nog steeds bij elkaar zijn en dat wij kunnen zeggen tegen elkaar "Ik hou van jou". Maar nog menigmaal bid ik tot God om kracht en rust en ook om mijn vrouw te mogen liefhebben zoals Hij dat bedoeld heeft tussen man en vrouw. En telkens weer merk ik dat Hij mijn gebed verhoort.{mospagebreak}
Mocht jezelf ook moeiten hebben van wat voor aard dan ook, verlies alsjeblieft niet de hoop op God en op het gebed. Leg je leven in Zijn handen en Hij zal je helpen, niet door het met een knip van de vingers te laten verdwijnen, maar door je te helpen en je te dragen. Maar verwacht het ook ALLEEN van Hem.
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn