Een paar miljoen rijker! Wow! Een nieuw huis? Een boot, die prachtige nieuwe Chrysler? Een hele nieuwe garderobe. De schuld van de kinderen aflossen. Hun huwelijksfeest betalen. Een spaarbankboekje voor het kleinkind, zodat hij later kan studeren?

Hoe snel zou ik nieuwe vrienden maken als ik een paar miljoen won?
Net als de zoon die zijn erfdeel wilde en de wijde wereld introk. Hele hordes vrienden had hij. Tot zijn geld op was en niemand hem wilde helpen.
Hoe snel zouden al mijn miljoenen op zijn? En zou ik er echt gelukkiger door worden?

Ik woon in een mooi huis aan de rand van de stad en kan iedere maand de huur betalen. Het wordt onderhouden en als er iets is bel je even.
Onze nieuwe tweede hands Renault is perfect, heeft veel ruimte en is zuinig.
Een boot geeft het hele jaar zorgen voor een paar weken plezier. En mijn garderobe? Wat is er mis met alles wat ik nog heb? Niks. Het past nog steeds. Een paar modedingetjes erbij uit de uitverkoop en klaar is het.
Ik heb een lieve man en kinderen die zich best redden en goed met ons en elkaar overweg kunnen. Een schat van een kleinkind dat zijn eerste stapjes zet. Vrienden die me vertrouwen en die me steunen door dik en dun. Elke maand een inkomen, waar ik mee kan rondkomen.
Ik ben nog redelijk gezond; kan alles nog zelf en af en toe gaan we zelfs uit eten en op vakantie. Wat valt er dan nog te wensen over? Móet het altijd meer?
Eigenlijk heb ik al een lot uit de loterij, met mijn leven zo het is.
God geeft niet altijd wat ik vraag, maar wel altijd wat ik nodig heb, elke dag weer, zolang ik hem maar mijn leven laat sturen.

Anneke 8-5-2007.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn