Onderzoek wat Engelen te vertellen hebben

Dit was de zin die ik vandaag tegen kwam in mijn “goudenregel dagboekje”. Daar stond ,begin bij Matheus  1 vers 20 waarin vertelt wordt aan Jozef om niet van Maria te scheiden .
In die tijd geloofden mensen in voorspellende dromen. Dat kom je regelmatig tegen als je de bijbel leest.

En ook als je zo doorleest in het Matheus evangelie wordt Jozef opnieuw gewaarschuwd via een droom om naar Egypte te vluchten.

Het leven van de pas geboren Jezus was ook toen al niet veilig.

En gelijk verschijnt het beeld van verwoeste huizen en vluchtende  mensen op mijn netvlies.

Mensen die gedwongen worden om te vluchten voor Poetin die de macht in handen wil krijgen over Oekraïne.

Maar ook verschijnt er een beeld van mensen die zeggen kom maar bij mij, ik zal mijn woning aanpassen en jullie een plek geven om te wonen, zolang er nog oorlog is.

Engelen maken hun hart open om liefdevol en vol mededogen te zijn.
De patatwagen staat permanent gratis met ondersteuning van donaties,  patat te bakken voor mensen die niks te eten kunnen vinden.

Liefde maakt deuren open , angst maakt deuren potdicht.

Vandaag valt er een zelfgemaakte engel in mijn brievenbus en een brede glimlach van dankbaarheid vult mijn hart. We moeten en mogen veel meer gebruik maken van de engelen om ons heen. Engelen in mensen gedaante wel te verstaan.

Maar ook kunnen wij hulp vragen via gebed om moed en kracht om het vol te houden allemaal. Want het duurt nu al zo lang en er lijkt maar geen einde te komen aan die strijd .

En ook eergisteren kreeg ik een prachtige kerstkaart met een piepklein zelfgemaakt engeltje , en als klap op de vuurpijl een kerstkaart met erbovenop een zingende engel.

Alles komt in drie staat er ergens in de bijbel. Een signaal voor mij in ieder geval zo opvallend allemaal.

Nou die spreekt mij wel aan, want ik zit in het gelegenheidskoor van onze kerk en sta vol overgave straks na het nodige oefenen vol overtuiging kom tot ons, kom bij ons de wereld wacht te zingen. En laten we vooral de Engelen ook in dit verhaal niet vergeten zij zongen vol lof over de komst van de geboorte van Jezus. Hij is de redder van onze verdeelde wereld, die omzag naar armen en verdrukten en zich niet te min voelde om een ander de hand toe te steken. Zou U dat ook lukken de komende tijd?

Met een hartelijke groeten en Shine your light in gedachte

Groet ik U en wens ik iedereen in welke omstandigheden dan ook een Zalig Kerstfeest met Vrede in je Hart en veel Liefde om uit  te delen. Tineke Ebing

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn